Vestnes seniorakademi 

Velkommen til et variert og spennende høstprogram 2018

 Møtested og tidspunkt, se nederst på denne siden.

 

Onsdag 5. september 

 Bilderesultat for Åse WetÃ¥s      

Tema: Norsk språk i dag og i framtida

Foredragsholder: Direktør i Språkrådet Åse Wetås

Vestnes seniorakademi ønskjer å sette fokus på utviklinga av,- og utfordringane i det norske språket i vårt første møte vårhalvåret 2018. Vi har vore så heldige å få Åse Wetås,  direktøren for Språkrådet, til å halde foredrag om korleis det norske samfunnet kan møte desse utfordringane. Språkrådet har denne hausten sett ned eit ekspertutval med representantar frå ulike deler av norsk samfunnsliv, meir om dette i foredraget. Åse Wetås har vore direktør for Språkrådet sidan 2015. Ho er utdanna dr.art i nordisk språkvitenskap. Norge er eit svært ope land med mykje samkvem med heile verda. Dette skaper utfordringar for det norske språket. Vi ser fram til eit spennande foredrag.

Årsmøtet i Vestnes seniorakademi blir avviklet etter foredraget til Åse Wetås 

 Onsdag 3. oktober

Tema: Dresden som fugl Føniks – historien om Tysklands gjenreiste barokkby.   

Foredragsholder: Nina Skurtveit, kulturjournalist og tidligere programleder i NRK P2. 

Nina Skurtveit har musikerutdanning fra Hochschule fur Musik i Berlin og hovedfag i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. I 28 år var hun kulturjournalist i NRK P2 og huskes bl.a. som programleder for orkestersendinger fra Grieghallen og det ukentlige programmet "Kunstreisen" som hun laget sammen med Gunnar Danbolt.

Foredragsholderens egne ord: Dresden som fugl Føniks – historien om Tysklands gjenreiste barokkby. Dresden var en kulturby med enestående kirker, kunstsamlinger og et rikt musikkliv. De alliertes bombinger natten mellom 13. og 14. februar 1945 la store deler av byen i grus. I dag er Dresden gjenoppstått som en fugl Føniks. Praktbyggene er restaurert, kunstsamlingene er på plass, og den unike klangen til Staatskapelle Dresden er igjen å høre i Frauenkirche og i Semperoperaen.

 

 Ondag 7. november

Tema: Den kosmiske bakgrunnsstrålingen - et vindu mot universets skapelse

Foredragsholder: Fysiker Hans Kristian Eriksen, professor ved Universitet i Oslo

Doktorgrad fra Universitetet i Oslo i 2005 -- Kongens gullmedalje for beste avhandling i naturvitenskapelige fag ved Universitetet i Oslo. Tilbrakte mesteparten av tiden under doktorgrad ved Caltech og Jet Propulsion Laboratory (NASA) i California. Professor i kosmologi siden 2011. Leverhulme visiting professor ved Oxford University i 2011. Eriksen har særlig forsket på metoder for måling av den kosmiske bakgrunnsstrålingen. Han har gjennomført analyser av denne strålingen for å kartlegge universets form og tidlige utviklingshistorie.   

Referater fra tidligere foredrag finner du på referat siden.              Seniorakademiets andre engagement og aktiviteter - se neste   side om Vestnes Seniorakademi. Se medlemssiden (side 3) for innbetaling av kontigent.

 

Årsmøte 2018 

Velkommen til årsmøte i Vestnes seniorakademi onsdag 5. september. Årsmøtet blir avviklet etter foredraget til Åse Wetås.

Saksliste til årsmøtet:  Klikk her

 

Vil du være med på foredragsmøtene kan du enten bli medlem av Vestnes Seniorakademi (kr. 300,- per år for ca. 6 møter), eller betale en inngangsbillett på kr.100,- per møte, se medlemssiden.

Møtene holdes på Myra kulturhus, og annonseres i Vestnes Avisa, Bygdebladet og på denne nettsiden. Forelesningen starter kl.  13:00 og varer i 1 - 1 1/2 time. Lokalet er åpent fra kl. 12:00 for sosialt samvær med gratis servering av kaffe og kaker frem til kl. 12:45.