7. september Svein Tore Marthinsen, lokal statsviter og analytiker foredrar om «Lokalvalget på Øvre Romerike».

NB! Sted Pakkhuset, Frivilligsentralen, Sveavegen 36. Gratis parkering utenfor Europris i 2,5 t. Registrer deg ved automaten eller på app Apcoa Flow eller EasyPark.

 

       

5. oktober Marilyn Almeida (sang) og Siril Valberg (piano) danner ensemblet Musikkgalleriet. De byr på et møte med nordnorsk kunst og musikk: «Stemmer fra nord».

 

 

           

2. november «Humor i Norge» Lasse Espelid, født 1948, er bergenser og utdannet jurist. I fire år var han tilknyttet den norske utenrikstjenesten, hvor han blant annet var stasjonert i Tyskland. I en lang periode var han ansatt i DNB med arbeidssted både i Asia og USA. Han har også vært generalsekretær Normandsforbundet / Norwegians World Wide. Denne oppgaven kombinerte han med oppdraget som daglig leder av Norge-Amerika Foreningen. Hans utstrakte samarbeid med ulike folkegrupper har gitt ham grunnlag for å sette norsk identitet i fokus, herunder norsk humor og lynne. I tillegg til humørfylte eksempler, vil Lasse Espelid også vise typiske utviklingstrekk i et historisk perspektiv.

                                 

         

 

7. desember Leif Ekle (født 1953) er journalist og mangeårig litteraturkritiker i NRKs P2. I dag er han pensjonist og frilanser i sitt gamle yrke.

«Olgas bok, et stille liv i arbeiderklassen» er et forsøk på en biografi om dette livet, om et helt alminnelig  menneske fra arbeiderklassen på bygda, en kvinne som aldri stakk seg ut, fornøyd med å forbli i det stillfarende nøytrale. Olgas livsløp så nesten ubegripelige endringer i samfunnet, sosialt, politisk og teknologisk. Samtidig møtte hun sin andel av prøvelser og motgang, motvirket av livsglede, ustoppelig pågangsmot og total hengivenhet til rollen som enslig mor.”Merk: Kaffe og vaffel kr 40,- kl 11.30 

Musikalsk innslag                kl 12.00

Foredrag                            kl 12.15 i Ullr, kommunestyresalen, Rådhuset Jessheim.