UT I DET BLÅ MED PENSJONISTUNIVERSITETET ØVRE ROMERIKE 2.5.18

                       

Det ble en kjempetur fra første stund,  47 deltakere, sol, fint opplegg og veldig hyggelige mennesker. 

Ingen visste hvor vi skulle, men ferden gikk først til Maarud gård med sønn Thomas Stang som dyktig og hyggelig omviser.

Området på 70.000 mål med fantastisk hovedbygning og flere hus er imponerende utvendig – og ikke mindre innvendig!

Utallige ideer og produkter kommer fra denne gården, med bestefar fra 1911 og far som de første Maarudeiere.

Det er et historisk sus her med flott museum med antikviteter av forskjellig slag og et stort rom med kjerrer, topp motorsykler og gamle dyre biler!  En drøm for motorinteresserte!

Pontiac, Harley Davidson, you name it! « En gutt utpå landet måtte jo ha noe å leke seg med», som eier sa til meg da jeg spurte om de enorme investeringene i motor!  Ikke problemer med cashen der!  Han var fortsatt hekta på motor- og racerkjøring!

Jeg var også ganske imponert over låven på gården.  Den var innsatt med jernvitrol i 1923 – ingen etterbehandling siden den tid! Den var bare blitt vakrere med årene!

Kaffe og vafler smakte godt i allrommet.

Neste post var Odal verk med de vakreste omgivelser.  Også her var det mye gammelt og interessant!  Hele grunnen er fylt med jernmalm så husene står trygt!

Siste stopp var Kongsvinger festning med servering av smakfull middag, dessert og kaffe.  I de vakreste omgivelser med utsøkte møbler, silketapet, plysj, fløyel, tyllgardiner og prismelysekroner, smakte maten ekstra godt!

Verdens morsomste guide, en tidligere offiser, fortalte levende om stedets historie og alle kongerekker -  mens lattersalvene runget!

Tenk om elever kunne ha en slik formidler i skolen, da ville årstall og kongenavn sittet spikra!

Mange fornøyde deltakere satte så kursen hjemover etter en meget vellykket dag!

 

Berit R. Ruud

Sekretær