Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget

Program for høsten 2018

 

Mandag 10. september

 Dag O. Hessen, professor i biologi ved Universitet i Oslo og skribent - «Mennesket er bedre enn sitt rykte». En biologs forsvar for det gode i mennesket i en pessimismens og misantropiens tidsalder.

Mandag 8. oktober

Peter Svaar, journalist i NRK og tidligere Asia-korrespondent for NRK – «Kina – en truende verdensmakt?»

Mandag 12. november

Per Egil Hegge, redaktør og skribent - «Vladimir og Donald» - perlevenner eller .....?»

Mandag 10. desember

Hans Christian Bangsmoen, tidligere informasjons-direktør og tidligere visepresident i Norske Akevitters Venner – "Gylne dråper - med skråblikk på norsk akevitt før og nå "

 

Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl. 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl. 12.30

VEL MØTT!

VELKOMMEN TIL JULEMØTE


Hans Christian Bangsmoen holder foredrag i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget 10. desember 2019 – «Gylne dråper - med skråblikk på norsk akevitt før og nå»

Vi er så heldige å få besøk av Hans Christian Bangsmoen – tidligere informasjonsdirektør i rederiet Wilh. Wilhelmsen og som i 1999 var med på å stifte Norske Akevitters Venner.
Hans Christian Bangsmoen vil ta for seg deler av den den norske akevitthistorien, presentere ulike typer akevitt og sammenhengen mellom mat og akevitt. Han vil videre presentere den unike historien om den norske linjeakevitten og se nærmere på det arbeidet som gjøres for å formidle kunnskap om norsk mat- og drikkekultur. Det hele blir krydret med "akevittfaglige" historier og anekdoter.
Hans Chr. Bangsmoen (f. 1943) er utdannet adjunkt fra Universitetet i Oslo med bl.a. fagene norsk og historie. Han ble ansatt i rederiet Wilh. Wilhelmsen i 1971 og var i perioden 1975 - 2005 informasjonsdirektør med ansvar for rederiets interne og eksterne informasjon og samfunnskontakt. Deretter var han engasjert som prosjektleder og seniorrådgiver frem til 2011. Han har sammen med skipsfartshistorikeren Bård Kolltveit skrevet boken " Wilh. Wilhelmsen 150 år - historien og historier" som utkom på rederiets 150 års jubileum i 2011.

Han er en meget benyttet foredragsholder og var bl.a. pressesjef under vinter OL på Lillehammer i 1994. I 1989 ble han kåret til "Årets informasjonssjef" for håndteringen av Partnair-ulykken der Wilhelmsen mistet 50 av sine ansatte i Nordens største flyulykke.

Bangsmoen var med å stifte Norske Akevitters Venner i 1999 og var i nær 15 år foreningens visepresident. Foreningen har i dag mer enn 7.000 medlemmer spredt over hele landet og arbeider meget aktivt med å formidle kunnskap om norsk mat- og drikkekultur.
Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl 12. 30.

Gratis inngang for medlemmer. Møtet er åpent for alle interesserte. Inngangsbillett er da kr 50.-.


VEL MØTT!

Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget

Program for våren 2019

Mandag 14. januar

Forfatter Torbjørn Færøvik - «Orientekspressen – en vårreise».

En reiseskildring gjennom 22 byer i 12 land - fra London til Samarkand i Usbekistan - om Orientekspressen, Silkeveien, byene og landene.

 

Mandag 11. februar

Journalist og historieformidler Leif Gjerland«Oslo vender tilbake - gjenerobring av middelalderbyen»

 

Mandag 11. mars

Politiker og idrettsleder Rune Gerhardsen - «Politikk, 50-tallet og andre eventyr.» Rune Gerhardsen forteller om sin far Einar Gerhardsen.

 

Mandag 8. april

Forlegger og skribent Håkon Harket – «Antisemittisme i Norge – fra 1814 til i dag».

Det avholdes årsmøte rett etter medlemsmøtet 8. april 2019

 

Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl. 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl. 12.30. Gratis for medlemmer – andre deltakere betaler kr. 50.- ved inngangen.

VEL MØTT!

Her kommer ny informasjon.